Enter your search terms:
Top
 

Incarcator Original vs Fake

 

Magsafe Original vs Fake

 

Putina lume constientizeaza riscurile la care se expun in momentul in care decid sa achizitioneze si sa foloseasca un incarcator Fake supranumit si Replacement.In continuare vom descrie pe scurt diferentele de constructie si functionalitate.

 

 

Chiar daca la exterior nu exista mari diferente dupa ce ajungem sa desfacem capacul de protectie se observa primele diferente:

-Incarcatorul Fake este foarte usor de desfacut,carcasa de protectie fiind usor casanta si superficial lipita  doar in cateva puncte.

-incarcatorul Original foloseste shield-ul de alumniu+ cel de cupru pentru disiparea caldurii

-Placa electronica in cazul incarcatorului Fake nu este asigurata mecanic de carcasa exterioara de aici si sunetul de „greier” in timpul functionarii.

 

 

Dupa desfacerea foliilor si a shielduri-lor ajungem la PCB ul incarcatoarelor unde observam:

-Incarcatorul original foloseste un cablaj dublu layer cu separarea clara a zonelor de tensiune inalta/joasa cu 4 optocuploare(1 optocuplor pentru cel Fake)

-Calitatea componentelor ,lipiturilor si aranjarea componentelor este net superioara pentru cel Original.

-Dupa o analiza rapida a principiului de functionare incarcatorul original foloseste de aproximativ patru ori mai multa electronica pentru functionarea optima si protectie .

!!!Lipsa circuitului de protectie  la supratensiune in cazul incarcatoarelor Fake expune utilizatorii la un risc ridicat de electrocutare!!!

Trecand mai departe pe partea opusa am gasit doua probleme grave:

-Ansamblul care ar trebui sa asigure conectarea incarcatorului la impantarea retelei electrice (bumbul metalic)  in cazul incarcatorului Fake este fabricat din plastic si nu are nici un fel de efect in cazul unui accident.

-Circuitul Magsafe care ar trebui sa asigure protectia conectorului magnetic pe perioada cat nu este conectat la laptop este inexistent in ansamblul incarcatorului Fake.

!!! Lipsa circuitului Magsafe in cazul incarcatoarelor Fake face din acestea un real pericol pentru utilizatori, in special copii si animale de companie care pot intepa invelisul exterior al cablului,tensiunea joasa de alimentare fiind prezenta in orice moment la pinii incarcatorului.!!!